Moskovska 139a, 81000 Podgorica
Konferencija zdravstvenog turizma 2020
Međunarodna konferencija zdravstvenog turizma 28. i 29. oktobra 2020. u Budvi

Održana je deveta Međunarodna konferencija pod nazivom Zdravstveni wellness i spa turizam u fokusu nakon covid-19 epidemije.
Konferenciju su organizovale Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i Ministarstvom održivog razvoja i turizma Crne Gore.
– Cilj konferencije i ove godine je bio okupiti ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije, koji su zajednički pokušali odgovoriti na ključna pitanja o fazama razvoja zdravstvenog wellness i spa turizma u Crnoj Gori i region kao i perspektivi ovog specifičnog oblika turističke ponude u vrijeme globalne pandemije korona virusom – saopšteno je na sajtu Privredne komore Crne Gore.

Konferencija je otvorila tematiku nove mogućnosti kreiranja proizvoda zdravstvenog turizma kako u pravcu rehabilitacije oboljelih od Covid-19 infekcije tako i preventivnih programa u kapacitetima wellness i spa ponude. Svoje modele i rezultate za posezonu – low season tourism predstavili su i stručnjaci iz regiona. Učesnici konferencije pokušali su da odgovore na pitanje kako će izgledati industrija zdravstvenog wellness i spa turizma u post-covid 19 periodu.

-Regionalnom tržištu potrebni su stručni skupovi u sektoru zdravstvenog turizma fokusirani na razmjenu znanja i iskustava ključnih učesnika industrije. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu. Vjerujemo da će skupovi poput 9. Konferencije zdravstvenog wellness i spa turizma odrediti buduće lidere navedenog procesa – ističu iz PKCG.
Kako se navodi, značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji proteklih osam godina potvrdio je njezin značaj i pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.