Moskovska 139a, 81000 Podgorica
zdravstveni turizam u Crnoj Gori
Klaster zdravstvenog turizma

Klaster zdravstvenog turizma Crne Gore

Vrsta organizacije:

Klaster

Datum osnivanja:

2015

Email:

info@health-tourism-center.com

Predsjednik klastera:

Vasilije Vlatko Stijepović

Više o klasteru zdravstveng turizma
U Podgorici je početkom februara 2015. godine održana osnivačka skupština prvog Klastera zdravstvenog turizma Crne Gore, čiji je cilj, kako je saopšteno iz udruženja, promocija Crne Gore kao destinacije zdravlja. Prvi Klaster zdravstvenog turizma u Crnoj Gori je udruženje čiji su ciljevi promocija Crne Gore kao destinacije zdravlja i povezivanje vodećih stručnjaka iz područja zdravstva, turizma i srodnih potpornih delatnosti, kako bi se unapredila ukupna ponuda zdravstvenog turizma Crne Gore i zajednički nastupalo na regionalnom i međunarodnom tržištu, što bi, između ostalog, rezultiralo produžetkom sezone – ističe se u saopštenju. Za izvršnog direktora Klastera izabran je prof. Vasilije Vlatko Stijepović, organizator konferencija zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i član Balkan Spa samita.
Tradicija, infrastruktura i stručni ljudski potencijal, temelji su na osnovu kog su osnivači Klastera prepoznali zdravstvenu industriju kao ključnu komparativnu prednost Crne Gore, te naglasili potrebu da zdravstveni turizam postane prepoznatljiv regionalni brend. Zadatak Klastera je da doprinese ostvarenju toga kroz organizovano pristupanje emitivnim tržištima, pozicioniranje i brendiranje članova Udruženja na regionalnom i međunarodnom tržištu ujedinjenim marketinškim naporima i PR aktivnostima, te saradnjom sa srodnim organizacijama i institucijama, kao i kroz stručno usavršavanje članova Udruženja. Osim toga, zadaci Klastera su promocija zaštite zdravlja ljudi i kvaliteta života, organizovanje konferencija, seminara, radionica i drugih stručnih skupova, a posebno je važna njegova uloga u optimizaciji poslovanja članova Udruženja kroz proces objedinjene nabavke, te zajedničko istraživanje i razvoj, kao i u akreditovanju i standardizaciji poslovanja usluga kroz formiranje Resursnog centra Klastera.
Želite da radite sa nama, pošaljite upit

    Privacy Preferences
    When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.