Moskovska 139a, 81000 Podgorica

Jubilarna konferencija o zdravstvenom turizmu

Završena X Međunarodna konferencija Klastera zdravstvenog turizma

Medical SPA Asocijacija Crne Gore u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma Crne Gore i podršku Ministarstva ekonomskog razvoja, 30. i 31.oktobra 2021. godine u Hotelu Splendid Conference & Spa Resort organizovala je 10. Jubilarnu Regionalnu Konferenciju Zdravstvenog wellness i spa turizma pod nazivom: „Zdravstveni turizam – Put za cjelogodišnji turistički proizvod “. Cilj konferencije i ove godine je bio da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, predstavnike hotelijerske i wellness industrije.

Konferencija je otvorila tematiku nove mogućnosti kreiranja proizvoda zdravstvenog turizma kako u pravcu rehabilitacije oboljelih od Covid-19 infekcije tako i preventivnih programa u kapacitetima wellness i spa ponude. 

Konferencija je otvorila tematiku nove zdravstvene infrastrukture Crne Gore kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao “zdravstveno sigurne” destinacije ali i kao potencionalno atraktivne destinacije zdravstvenog turizma na karti Evrope i svijeta. Značajan odziv vrhunskih evropskih i svjetskih institucija, kompanija i predavača na konferenciji proteklih 9 godina potvrdio je njezin značaj i pozicioniranje na mapi evropskih skupova zdravstvenog turizma. Zdravstveni turizam postaje ključni segment nacionalnih strategija razvoja turizma sve većeg broja zemalja regiona s ciljem rasta udjela na Evropskom tržištu.

Posebnost Konferencije pored jubileja i desetogodišnjice je bilo predstavljanje Programa razvoja zdravstvenog turizma Crne Gore 2021 – 2023 s Akcionim planom do 2023. godine koji je nedavno usvojila Vlada Crne Gore a koji će umnogome doprinijeti da zdravstveni turizam pozicionira u ukupnu turističku ponudu i predstavlja dokument od presudnog značaja za dalji sistemski razvoj ovog specifičnog oblika turizma za koji postoji potencijal i pozicioniranje Crne Gore na mapi regionalno prepoznate zdravstvene destinacije iz toga razloga centralna tema Konferencije je upravo bila prezentacija Programa razvoja zdravstvenog turizma sa akcionim planom.

IZVOR: RTV Budva

 
 
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.